Waar moet je op letten als je hulp wilt bij werving en selectie

Organisaties en mensen zijn voortdurend in beweging. Vertrek van mensen is onderdeel van die beweging. Of nu wel of niet de juiste mensen vertrekken is eigenlijk geen vraag. Je hebt simpelweg een afweging te maken, wel of niet invullen die lege plek. Als je besluit in te vullen, welke opgave heb je dan feitelijk na het vertrek van die onmisbare collega?

Om je te helpen geef ik je in dit blog mijn drie belangrijke tips als je hulp wilt bij werving en selectie.

Tip 1. Zoek niet op een profiel of functiebeschrijving

Dé klassieke valkuil en vaak een keuze voor de meest voor de hand liggende oplossing is de zoektocht naar een kopie van de collega die vertrokken is. Zoek niet naar een kopie maar op een doel of resultaat dat jij als opdrachtgever wilt bereiken.  (Her)formuleer dat en zoek vervolgens de man of vrouw die jou gaat helpen dat doel te bereiken. Zoek die kandidaat die jouw opvattingen en overtuigingen deelt.

Tip 2.  Ga op zoek naar de mens achter de kandidaat

Wanneer is iemand geschikt. Is dat als de man of vrouw al drie keer op de positie heeft gezeten die jij net wilt vervullen? Is het degene die van de 10 functievereisten er aan 8 voldoet?Wie zei ook weer dat als je steeds opnieuw hetzelfde doet je geen andere uitkomst moet verwachten.Ervaring is slechts een optelsom van activiteiten. Maar wat voor mens heeft u nodig? Een harde werker, iemand met een grote loyaliteit jegens u en uw bedrijf of organisatie, of juist iemand die bewezen heeft mensen succesvol te maken. Wij noemen dat de energieke frisdoeners of dwarsdenkers. Het is goed om te bedenken waar je behoefte aan hebt.

Tip 3. Beschouw een vacature in de top van uw organisatie als kans

Een vacature in de top van uw organisatie is een kans om de ambities en doelstellingen van uw bedrijf te realiseren en waar nodig te herijken. Denk na wat je met de inzet van uw nieuwe collega wilt bereiken. Wat wil je dat hij of zij tot stand brengt.

Denk anders. Doe anders.
MetFred

PS als je denkt dat dit waardevolle tips zijn voor collega’s deel dan dit blog met hen.

Pin It on Pinterest