Zij-instromers schoenen

Knellende schoenen of dat steentje erin

1 juli 2022

Vrij vertaald is dat de arbeidsmarkt op dit moment en volgens ons allemaal het beeld van de komende jaren. Op welke domein dan ook, het is en blijft iets met spelden en hooibergen. Iedere dag in te kleine schoenen stappen of dat steentje erin weer voelen, dan onder je hak en als je opgelucht denkt dat die daar weg is, blijkt die onder je teen te zitten. Om gek van te worden.

Onze Joost

Onze Joost, die in 2021 een samenwerking is aangegaan met MetFred kent dat natuurlijk ook. Onze Joost misschien nog wel meer, omdat zij actief zijn in een markt waar de behoefte aan menskracht enorm is, de markt van de energietransitie.

Onder het motto als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan, heeft Onze Joost gekozen voor een opleidings- en/of omscholingstraject. Mensen uit andere branches worden door hen opgeleid voor posities in die energietransitie. Daarmee geven zij invulling aan een reeds lang bestaand fenomeen, dat van de zij-instromers.

Ruim baan voor zij-instromers

Want zeg nou zelf, iedere keer maar opnieuw hetzelfde blijven doen, leidt niet tot andere resultaten. En we weten inmiddels ook al even dat de werkdruk alleen nog maar verder zal toenemen. Zeker niet als je leest wat Dutch Cowboys hierover op hun site schrijven.

Eind 2021 staan tegenover elke 100 werklozen maar liefst 126 vacatures. En dat beeld lijkt voorlopig niet te veranderen. Ook niet als de huidige extreem lage werkloosheidscijfers oplopen. De krapte in vacatures uit zich over de hele linie en heeft zeker ook betrekking op hoger opgeleiden.

Al jaren achter elkaar stijgt het ziekteverzuimcijfer. Van 3,8 procent in 2014 naar 4,7 procent in 2020). En ook 2021 liet een stijgende lijn zien. De toenemende werkdruk leidt tot meer burn-out gerelateerde klachten.

Maak ruim baan voor zij-instromers dus. Volgens Onze Joost én MetFred dé manier om van die knellende schoenen en dat steentje af te komen.

Meer weten?

Leer van de ervaringen die wij met zij-instromers hebben. Neem vrijblijvend contact op via info@onzejoost.nl of info@metfred.nl.