MetFred – Over Fred

Fred ziet zichzelf als verbinder tussen de belangen van mens en organisaties. Mensen en relaties zijn voor hem van persoonlijke en blijvende betekenis. Fred is oprecht geïnteresseerd in mensen. Niet alleen in wat ze doen, maar vooral waardoor ze gedreven worden. Waar ze vandaan komen en waar ze naar toe op weg zijn.

Hij brengt mensen hierover op een pakkende manier met zichzelf in gesprek. Is je reisdoel nog altijd duidelijk? Geniet je onderweg wel van het uitzicht? Sta je stil bij je succes en de mensen die ertoe doen? Niet te moeilijk, lach iedere dag en ook om jezelf.

Fred studeerde maatschappelijke dienstverlening aan de Hogeschool Rotterdam en heeft daarnaast diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van hoger management, coaching en advisering. Hij beschikt over uitgebreide managementervaring op zowel het publieke als private domein. Daarnaast heeft hij ondernemerservaring met het opstarten, positioneren van diverse bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Met name op het domein interimmanagement en managementsearch. Zo was hij directeur/medeaandeelhouder van K+V, een op dat gebied gerenommeerd bureau.

Fred is in 2016 gestart met zijn eigen bureau, MetFred, selectie en strategie. Een bureau dat anders denkt en anders doet. Mensen en organisaties, functionele én persoonlijke ambities in balans. Synergie en resultaat is het gevolg! Dat is waar MetFred voor staat.

Fred is getrouwd met Bernadette. Hij is een gepassioneerd wielrenner en in het bezit van een wedstrijdlicentie.

freddoeleman@metfred.nl / 06 5126 7613

MetFred – Over Jaap

Jaap volgde het pad van zijn vader, die directeur Sociale Dienst bij een gemeente was. Zij hebben daar veel over gesproken en wat Jaap aantrok was de drive om ook iets te betekenen voor de samenleving. Een bijdrage willen leveren aan de inwoners die hulp en ondersteuning nodig hebben.

Dat heeft Jaap 17 jaar met grote betrokkenheid gedaan bij diverse gemeenten. Daarna is hij overgestapt naar de zakelijke dienstverlening voor de publieke sector. Uiteindelijk bleek hij helemaal op zijn plek als senior-consultant werving & selectie en interim-management. Die drive om iets te betekenen heeft hij meegenomen naar de zakelijke dienstverlening en brengt hij nog steeds in de praktijk.

Jaap investeert in duurzame relaties met zowel bestuur en management van organisaties als die met de kandidaten. De kunst is om eerst de vraag van de organisaties goed te begrijpen en die dan te verbinden met de best passende kandidaten, professionals, talenten en overstappers vanuit het bedrijfsleven.

Zijn passie om te verbinden en een bijdrage te leveren aan de capaciteit en kwaliteit van publieke organisaties, kan hij bij MetFred volledig in de praktijk brengen. De persoonlijke touch en benadering en de professionele opvolging is waar MetFred voor staat.

Hij kijkt er naar uit u te ontmoeten!

jaap@metfred.nl / 06 3821 6916

MetFred – Over Mario

Met een groot hart voor de publieke zaak heeft Mario vele, mooie jaren gewerkt bij verschillende overheidsorganisaties. Met zijn ruime ervaring als adviseur, manager en directeur in het sociaal domein, het ruimtelijk domein en op het terrein van bedrijfsvoering kent Mario gemeentelijke organisatie en de grote opgaven die daar spelen van binnen en van buiten.

Het echt doorgronden van die grote opgaven voor (overheids)organisaties, het in beeld krijgen wat er nodig is om die opgaven succesvol op te pakken én het zien en inzetten van talenten en kwaliteiten van mensen. Dat is wat Mario drijft.

Mensen laten doen wat zij leuk vinden en waar zij goed in zijn. Deze mensen vervolgens (samen met anderen) ongekende en betekenisvolle resultaten neer laten zetten die perfect aansluiten bij de doelen van uw organisatie. Daar wordt Mario blij van.

Met zijn enthousiasme en energie zet Mario mensen en organisaties in beweging en legt hij duurzame verbindingen. Naast zijn overheidservaring heeft Mario ook ruime ondernemerservaring in de zakelijke dienstverlening voor maatschappelijke organisaties.

Mario geniet van zijn vrouw en drie dochters. Ook staat hij graag op het voetbalveld en toert hij met plezier op zijn racefiets langs alle mooie plekken in Nederland.

Mario kijkt uit naar inspirerende gesprekken en waarde(n)volle samenwerking.

mario@metfred.nl / 020 244 53 83

MetFred – Over Cees

Cees heeft een verleden in de arbeidsbemiddeling als directeur/eigenaar van het uitzend- en werving/selectiebureau PM/Score. Binnen 10 jaar was dit bureau marktleider in haar branche, waarna hij het heeft verkocht. Hij maakte de overstap naar televisie en werd zefstandig producent van een reeks reis- en fietsprogramma’s voor RTL4.  

Echter, oude liefde roest niet en toen hij Michiel tegen het lijf liep ging het snel. Drie maanden later was Onze Joost geboren, waar hij verantwoordelijk is voor de detacheringstak. MetFred is sinds 2021 onderdeel van Onze Joost.

Cees is een ras ondernemer. Wars van standaarden en altijd in beweging. People manager en sterk in het bouwen van teams. Geeft zijn mensen graag de ruimte om te ontplooien en te groeien. “Zorg goed voor ze en laat ze het bedrijf zien als hun eigen bedrijf”.

cees@metfred.nl / 06 5329 0332

MetFred – Over Michiel

Talenten laten groeien en manieren bedenken om dat slim en persoonlijk aan te pakken, is wat Michiel inspireert. Een aanpak die de wereld en de mensen die daar op wonen, te laten bruisen, gezond en beter maken. Daarom is Michiel samen met Cees Onze Joost gestart.

Cum laude rondde hij zijn studie bouwkunde af (het is zo’n mooi vak), sindsdien zet hij zich in om waardevolle initiatieven op te zetten.

michiel@metfred.nl / 06 1985 0057

MetFred – Over Monique

Monique haalt grote voldoening uit het inspireren van mensen om hun talenten ten volle te benutten en efficiënter te werken. Zij startte haar loopbaan als directiesecretaresse, een zorgzaam beroep waarbij haar luisterend oor en motivatie om mensen te helpen, menig collega heeft geïnspireerd zich verder te ontwikkelen.

Monique is een groot voorstander van ‘een leven lang leren’. Na de afronding van haar vakgerichte opleidingen heeft zij diverse certificaten behaald op het gebied van marketing en communicatie, NLP en (persoonlijk) ondernemerschap.

Als sinds 2003 heeft Monique haar eigen bureau voor secretariële ondersteuning. Haar motto ‘ondernemen doe je samen’ zorgde voor duurzame relaties en mooie opdrachten. In 2016 werkte zij voor Fred. In 2022 kwamen zij elkaar opnieuw tegen en besloten om samen te werken aan de verdere groei van MetFred. Ook hier kan zij doen wat zij het liefste doet: mensen met elkaar verbinden voor een beter resultaat in de organisatie.

In haar vrije tijd is Monique graag bij haar twee zonen, in de natuur of op de bank met een goed boek.

monique@metfred.nl / 06 4255 5599